Världens fascinerande öar (våren 2025)

Free spots

Yes

Price

15,00 €

OBS! Nytt datum 27.3.2025

Hit åker vi gärna på solsemester. Våra sommarstugor finns ofta på en. Många vill gärna äga en egen. Några av de största litterära klassikerna utspelar sig på dessa, de är mytomspunna, fantasieggande, vackra och kanske svåråtkomliga. Idag är de levande laboratorier för att bl.a. utveckla nya energiformer och bekämpa klimatförändringen. 

Öar. Alla är vi nesofiler, dvs personer som älskar öar, trots att vi kanske inte visste att det fanns ett ord för det. Visste du att världens största skärgård finns i Finland och att vi har över 500 öar som är bebodda året runt? Och hur är det med Nykarleby skärgård, hur har man bott och verkat i den genom historien? 

Kom med på en odyssé kring världen och lär dig allt som du inte visste att du ville veta om våra öar och skärgårdar tillsammans med Pia Prost. Pia är redaktör för tidskriften Skärgård, styrelsemedlem i Finlands Öar rf och viceordförande för den europeiska ö-organisationen ESIN. Hon är även ansvarig för det projekt vid Åbo Akademis Skärgårdsinstitut som haft i uppgift att bilda ett nationellt skärgårdsnätverk på gräsrotsnivå. 

 

Free spots

Yes

Price

15,00 €

Course languages

Swedish

Teachers

Pia Prost

Dates

27.03.2025 - 27.03.2025

Thursday 18:00-19:30

Lessons: 4  (1 times)

Location

Bibliotek - Nykarleby stadsbibliotek, Asta-salen
Topeliusesplanaden 10, 66900 Nykarleby