Baka gott och näringsrikt av ekologiskt stenmalet mjöl (våren 2025)

Vapaat paikat

Kyllä

Kurssimaksu

19,00 €

Baka tillsammans med Inge-Gerd från Otto Gård av deras stenmalda ekologiska mjöler. Vi delar in oss i grupper och bakar bullar av speltvirvelmjöl som är 100% fullkorn, semlor med olika mjöl samt ett enkelt formbröd. Till lunch äter vi en paj av fullkornsemmer och avslutar med något sött på virvelmjöl. Det blir också en speltOtto och en god gröt av emmerkross.

Du får en kort info om skillnaden mellan stenmalet mjöl, virvelmjöl och industriellt valsmalet mjöl. Dessutom lite  information om kulturspannmålen och varför de är mera näringsrika. Ta med förkläde och en förvaringsask för bakverken.

Ingredienskostnaderna betalas till kursledaren.

Vapaat paikat

Kyllä

Kurssimaksu

19,00 €

Kurssin kielet

Ruotsi

Opettajat

Inge-Gerd Nylund

Aika

15.02.2025 - 15.02.2025

Lauantai 10:00-15:00

Oppitunteja: 7  (1 krt)

Paikka

Zachariasskolan - Timjan
Västanlid 1, 66900 Nykarleby