Vi tillverkar bratwurst och emulsionskorv av gris, nöt, vilt och lamm. Du lär dig konsten att få till en snittfast, smakrik och vacker råkorv av bra ingredienser. Vi tillverkar 3-4 olika bratwurstkorvar av gris, lamm, nöt och vilt på förmiddagen och sedan på eftermiddagen gör vi länk-/prinskorvar. D.v.s. vi gör så att köttet emulgerar med is och blir en jämn, fin smet. Här kan man även leka med kryddning så att man får en smaksättning som passar en själv. Både för- och eftermiddagen inleds med ett teoripass där man får lära sig om ramdirektiven för korvsorten, temperatur, kryddning, malning m.m. Dagen avslutas med provsmakning och utvärdering av korvarna. Materialkostnader på 30 euro tillkommer (du får hem 2-3 kg korv). Ta med dig förkläde och handduk.
Lär dig stoppa korv
Lediga platser
Nej
Kursavgift
22,00 €Lediga platser
Nej
Kursavgift
22,00 €Kursspråk
SvenskaLärare
Anita StormAnmälningstid
21.08.2023 09:00 - Non-stopTidpunkt
25.11.2023 - 25.11.2023Lördag 10:00-16:00
Lektioner: 8 (1 ggr)
Plats
Zachariasskolan - Timjan (barack)Seminariegatan 28, 66900 Nykarleby